LOADING

Type to search

MARTINUS I SELSKAB MED ANDRE

Kosmos 29. april 2019
Del

[vc_row][vc_column][vc_column_text dp_text_size=”size-4″]Af Greta Bylund (yesforlag.no)

Med glæde og overraskelse læste jeg Anders Dræbys indlæg i Kosmos (10/2018) om en bog om livskunst og filosofi, som han har udgivet. Hans bagvedliggende motivation ser ud til at ligne min: ”…virkeligheden er, at de filosofiske miljøer ikke har noget kendskab til Martinus og stadig mangler at anerkende hans indsigter.  […] Som idéhistoriker ved jeg samtidig, at idéer først vinder gehør, når de begynder at blive diskuteret ud over snævre kredse og sat ind i bredere sammenhænge.”

Jeg har skrevet og udgivet en bog om evige forandringer og udvikling i alt, der eksisterer. En vigtig del af motivationen bag skriveprojektet har været at løfte Martinus frem sammen med andre kapaciteter fra mystik, filosofi og videnskab. Jeg spørger mig selv, om det måske nu er ”tid for” sådanne bøger med ”bredere sammenhænge”, hvor vi som forfattere ikke så let opfattes som missionerende og derved kan undgå at aktivere fordomme hos nogle læsere?

Ud fra Dræbys indlæg forstår jeg, at vi også begge har taget egne oplevelser med i beskrivelserne. Selv har jeg delt erfaringer for at bibringe læseren forståelse for blandt andet, hvordan evige principper kan komme til udtryk. Åbenhed og deling er tydelige tegn i vor tid. Personer står for eksempel åbent frem om, at de har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen. Mange ”out-er” nu deres sygdomme og vanskeligheder på nettet, og på tv kan vi fx følge unge, der deltager i gruppeterapi, programmer som bidrager til genkendelse og vigtige indsigter hos seerne. Serien Skam blev bygget på autentisk materiale delt af unge, og i litteraturen ser det ud til, at forfattere deler mere af sit eget og mere åbent end tidligere, osv.

Når vi åbent og ærligt deler egne erfaringer med andre, har det ofte en positiv effekt hos begge. Vi trænger selv dybere ind i oplevelserne, bearbejder dem – og den vi deler med, kan genkende eget stof og får uddybet sin forståelse af sig selv og af livslovene. At læse forskellige tekster om det guddommelige i tilværelsen kan være inspirerende og bidrage til, at vi beriges fra mange åndelige strømninger.[/vc_column_text][vc_text_separator title=”” i_color=”sky” i_size=”xs” color=”sky” el_width=”80″ add_icon=”true”][/vc_column][/vc_row]

Tags:
Forrige artikel