LOADING

Type to search

Tags: ,

MEDLEMSBLAD FOR DE LEVENDE VÆSENERS KLUB

Søren Hahn 23. december 2018
Del

Skal Kosmos nu se sådan ud?

Kosmos er vokset. Det har fået større format, flere sider og en udvidet redaktion. Det har også fået en større målgruppe.

Kosmos henvender sig ikke bare til folk, der er fortrolige med Martinus og hans bøger. Det henvender sig til hele verden. Hvad det vil sige, kan man hurtigt finde ud af ved at bladre i bladet. Der er dog én ting, man måske ikke får fat i ved første øjekast, og det er, at bladet ikke bare henvender sig til mennesker, der kan læse det, men også er en kærlighedserklæring til alle levende væsener. Det er så at sige et medlemsblad for alle levende væsener.

Nu kan det da godt være, at du ikke vil være medlem af dén ”klub”, men hvis du opfylder de biologiske betingelser for at være det, hvilket vil sige evnen til selvbevægelse, behovet for at indtage føde og skille sig af med den igen, så hjælper ingen kære mor. Du er medlem af klubben!

Til gengæld er du frit stillet på så mange andre områder. Er det papirudgaven, du sidder med, kan du rive den i strimler, og er det den digitale udgave, kan du slette den. Du kan selvfølgelig også vælge at gemme den.

Bladets grundtone

Den dybe grundtone, som vibrerer under alt i dette blad, er kærlighed og solidaritet med alt levende, hvilket med et andet ord vil sige med naturen. Og til den hører vi mennesker også. Vi er plantet midt i denne helhed, der som en åben bog står til disposition for enhver, der kan læse den. Denne ”livets direkte tale”, skriver Martinus i sit hovedværk Livets Bog, stk. 15 ”er tilværelsens absolut eneste fundamentale religion”. Og hvorfor er den det? Fordi, fortsætter Martinus, den kun kan eksistere ”med absolut alle som lærere, med alle som elever, og med alt som læresætninger”.

Kært barn har mange navne. Livets fundamentale religion, åndsvidenskab, kosmologi, Martinus’ verdensbillede eller Det Tredje Testamente. Eller bare ingenting. Det vigtigste er ikke nogle betegnelser, man måske kan slås om. Det vigtigste er grundtonen. ”Universets grundtone er kærlighed”, skriver Martinus. Og den kærlighed gælder ethvert levende væsen. Så der er noget at leve op til for dette blad, der har sat sig for at være medlemsblad for de levende væseners klub.

Tags:

You Might also Like